Estonia’s VAT Theatre is performing in Australia at the upcoming Australian Estonian Festival 2016 | Eesti Päevad 2016.

australian RICK, RICK, YOU OLD…

Waiters were important people back in the day, in the Soviet times. Life was all right; there was always a queue behind the door, money was easy to get. By the time the Euro arrived Gunn was already a grey senseless loser still standing in his bar.

And then an apprentice is appointed to him! Gunn suddenly becomes a teacher! Hell! This makes him think. How does life go and where did it all begin? Gunn also had grand plans. Dreams? Perhaps, who knows? He had a wife and even a few friends.

Actually it is clear what is important. But the apprentice is a kind kid who knows nothing about life, and has great hopes. Just like Gunn himself, a long time ago. The lesson begins…

 

Author and director: Mart Kivastik

Designer: Silver Vahtre

Lighting Designer: Sander Põllu

Cast: Tõnu Oja, Tiit Sukk

Photographer: Mats Õun

Visit their website now!

estonian GUNN, GUNN, VANA…

VAT Teatris esietendub Kivastiku „Gunn, Gunn, vana …” Täna jõuab Rahvusraamatukogu Teatrisaalis publiku ette Mart Kivastiku kirjutatud ja lavastatud näitemäng „Gunn, Gunn, vana …”. Lugu jutustab Gunnist, elupõlisest baarimehest.

Rublaajal, kui Gunn oli veel noor, olid kelnerid tähtsad. Elu oli okei, järjekord oli ukse taga, pappi oli jalaga segada. Euroajaks on Gunn juba vana hall mõttetu mees, seisab endiselt oma kohal baarileti taga.

Ja siis määratakse talle õpilane! Gunnist saab ühtäkki pedagoog! Põrguvärk! See paneb mõtlema! Isegi juurdlema. Kuidas elu käib ja millest kõik algas? Et ka temal olid suured plaanid! Unistused?! Vist küll, aga ei mäleta. Tal oli naine ja isegi mõned sõbrad. Tollel ammusel Smokie’ ajal.

Tegelikult on ju selge, mis on tähtis. Juhtugu, mis juhtub, aga ühte asja ei tohi unustada, see on… ja saabubki õpilane. Õpilane on armas juntsu, ei tea elust tuhkagi, suurte lootustega. Täpselt Gunn ise, kunagi ammu. Tund algab. Elu muutub.

Loo autor ja lavastaja on Mart Kivastik, kellele see on ka esimene lavastajatöö teatris. Kunstnik on Silver Vahtre ja valguskunstnik Sander Põllu. Gunni rollis on Tõnu Oja (külalisena Eesti Draamateatrist) ja kõiki ülejäänud osi täidab Tiit Sukk (Eesti Draamateater).

Külastage veebisaiti!

vat_logo